Informatie en ervaringsverhalen van en voor jongeren met een lichamelijke beperking in de transitiefase

Hallo, wij zijn Kim, Kai Lin, Lisa, Manu, Max, Neeltje en Veronique. Of anders gezegd: wij zijn jongeren net als jij, met Cerebrale Parese (CP) of Spina Bifida of een aanlegstoornis of amputatie van je been. Wij hebben deze website voor jou gemaakt, van jongeren voor jongeren, om je op weg te helpen in de ‘transitieperiode’. Maar dat hebben we niet alleen gedaan. Een heel team om ons heen heeft geholpen, waaronder een groot aantal zorgverleners. Wil je weten wie? Kijk dan bij Over Ons.

Transitie naar volwassenzorg

Als je rond de 18 jaar oud bent, stap je in de Nederlandse gezondheidszorg over naar de zorg voor volwassenen. Je gaat dan bijvoorbeeld niet meer met je ouders naar de kinderrevalidatiearts, maar zelf naar een revalidatiearts voor volwassenen. Dit is een tijd dat er sowieso veel verandert, met jezelf, je leven en dus ook je zorg. We noemen dit de transitie. Sommigen van ons vonden het best moeilijk toen wij in de transitie-periode zaten. We wisten ook niet altijd waar we

goede informatie konden vinden. Daarom willen wij graag andere jongeren helpen. Op de site vind je informatie over je aandoening, je leven, je toekomst en je zorg in deze fase van je leven. Je kan er doorheen surfen of zoeken op onderwerp of op aandoening. De site is bedoeld voor jongeren van 12 tot 25 jaar en we hebben zelfs een pagina voor je ouders. Want zij zijn natuurlijk nog steeds heel belangrijk, juist in de tijd dat je steeds meer los van hen komt. Lees meer over onze ervaringen.

Ervaringen delen

We denken dat we je kunnen helpen door onze eigen, persoonlijke ervaringen met je te delen. En door je te laten zien bij wie je terecht kan voor hulp of ondersteuning. We geven veel voorbeelden en tips, maar we kunnen je natuurlijk niet precies vertellen hoe jij het moet doen. Dat is iets wat je zelf moet uitvinden.

Niet alleen

Er zijn vast ook andere mensen om je heen die je op weg kunnen helpen. En dat zijn er vaak meer dan je misschien denkt… Je kan echt wel om hulp vragen en je hoeft niet alles helemaal alleen te doen. Maar uiteindelijk gaat het wel om jou en jouw leven.

Heel veel succes!

Laat je ons weten of je iets aan de website hebt gehad?

Groetjes,
Kim, Kai lin, Lisa, Manu, Max, Neeltje en Veronique
Hier kun je ons wat beter leren kennen.

Volgens mij helpt het beter als wij het vertellen dan als een hulpverlener dat doet. Die lééft het niet en wij wel.

Kim, 22 jaar, heeft een verkort been